Menu
Poniedziałek 03.11
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Pierś z kurczaka (120g) 180 kcal; a:0, ryż (150g) 195 kcal, a:0, surówka z marchewki i jabłka (80g) 100kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Wtorek 04.11
Obiad: Zupa tajska z kurczakiem, ryżem i mlekiem kokosowym (250ml) 320 kcal a: 9
Sos bolognese (120g) 150kcal, a:0, makaron (150g) 130kcal, a:1,3, ogórek kiszony (80g) 10kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Środa 05.11
Obiad: Zupa szczawiowa z ziemniakami (250ml) 150 kcal a: 3,7,9
Kotlet schabowy (120g) 280 kcal, a:1,3,7, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, a:0, mizeria (80g) 60 kcal, a:0
Kompot z śliwek (180ml) 47kcal
Czwartek 06.11
Obiad: Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Krokiety z mięsem (300g)450kcal: a: 1,3,7,9 surówka z kapusty pekińskiej (80g)60kcal, a:3
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Piątek 07.11
Obiad: Zupa dyniowa (250ml) 180kcal a: 9
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami (300g) 400kcal: a: 1,3,7,9 surówka z buraków (80g) 130 kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Menu
Poniedziałek 27.10
Zupa kapuśniak (250ml) 150kcal a: 9
Schab pieczony (120g) 400 kcal; a: 3, 10, kasza pęczak (150g) 190 kcal, a:1, fasolka
szparagowa z prażonym sezamem (80g) 100kcal, a: 11
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Wtorek 28.10
Zupa fasolowa (250ml) 190kcal a: 3,9
Bogracz (120g) 430 kcal, a: 0, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal, a:0, surówka
colesław (80g) 130kcal, a: 3
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Środa 29.10
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Stripsy z kurczaka (120g) 250 kcal, a: 1,3, ryż (150g) 195 kcal, a:0, marchewka z
groszkiem (80g) 60kcal, a:7
Kompot ze śliwek (180ml) 47kcal
Czwartek 30.10
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Kotlet mielony (120g) 230 kcal, a:1,3, ziemniaki (150g) 120 kcal, a:0, buraczki gotowane
(80g) 54 kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Piątek 31.10
Zupa pejzanka (250ml) 170kcal a: 1,7,9
Gulasz warzywny (120g) 120kcal, a:0, kasza jaglana (150g) 120 kcal, a:0, surówka z
kapusty pekińskiej (80g) 60 kcal, a:3
Woda z miętą i cytryną (180ml) 45kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies,
orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz
produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia,
Menu
Poniedziałek 20.10
Obiad:
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Pałki z kurczaka (120g) 280 kcal, a:0, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal, a: 0, brokuł
gotowany na parze (80g) 80kcal, a: 0
Kompot ze śliwek (180ml) 47kcal
Wtorek 21.10
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 250 kcal a: 1,3,7,9
Kurczak w sosie (120g) 430 kcal, a: 0, ryż (150g) 195 kcal, a:0, surówka żydowska (80g)
40kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Środa 22.10
Obiad:
Zupa kalafiorowa (250ml) 180kcal a: 7,9
Makaron penne Napoli (300g) 750kcal; a: 1,3,7, bukiet warzyw z wody (80g) 120kcal,
a:7
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Czwartek 23.10
Obiad:
Zupa ogórkowa (250ml) 130kcal a: 7,9
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym (120g) 260 kcal a:1 , kasza gryczana (150g) 175
kcal, a:0, ogórek kiszony (80g) 10kcal, a: 0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Piątek 24.10
Obiad:
Zupa jarzynowa (250ml) 120kcal a: 7,9
Naleśniki z jabłkami z polewą ze słodkiej śmietany(300g) 450kcal, a:1,3,7, gruszka (ok
150g) 80 kcal, a: 0
Woda z miętą i cytryną
(180ml) 47kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies,
orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz
produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do
produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub
10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 13.10
Zupa dyniowa (250ml) 180 kcal, a: 7,9
Potrawka wieprzowa z warzywami (120g) 320 kcal, a:9, ziemniaki gotowane (150g) 110
kcal, a:0, buraczki gotowane (80g) 54 kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Środa 15.10
Zupa brokułowa (250ml) 160kcal a: 7,9
Szynka w sosie pieczeniowym (120g) 190 kcal, a: 0, kasza kus-kus (150g) 180 kcal a:1,
mix sałat z dipem winegret(80g) 70 kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Czwartek 16.10
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Makaron w pomidorowo-śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami (300g) 430 kcal
a:1,3,7, surówka z pomidora i cebulki (80g) 40 kcal a: 0
Kompot ze śliwek (180ml) 47kcal
Piątek 17.10
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Ryba smażona (150g) 300 kcal, a:1,3,4 ziemniaki gotowane (150g) 110 kcal a:0, surówka
z kapusty kiszonej z marchewką (80g) 20 kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Menu
Poniedziałek 06.10
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Karkówka pieczona (120g) 340 kcal, a:0, kasza gryczana (150g) 175 kcal a:0, buraczki
gotowane (80g) 54kcal a:0
Kompot z śliwek (180ml) 47kcal
Wtorek 07.10
Zupa krupnik (250ml) 150kcal a: 1,9
Risotto warzywne (300 g) 300 kcal a: 7,9, mix sałat z dipem winegret (80g) 70kcal a:10
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Środa 08.10
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Stripsy z kurczaka (120g) 250 kcal, a:1,3, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal, surówka z
czerwonej kapusty (80g) 60 kcal a: 3
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Czwartek 09.10
Zupa kapuściana (250ml) 105 kcal a: 9
Bogracz (120g) 430 kcal, a: 0, kopytka (150g) 230 kcal, a:1,3, ogórek kiszony (80g)
10kcal, a:10
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Piątek 10.10
Barszcz ukraiński (250ml) 180kcal a: 7,9
Makaron z białym serem oraz musem truskawkowym (300g) 80 kcal, a:1,3,7, surówka z
marchwi i jabłka (80g) 100 kcal, a: 0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies,
orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz
produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do
produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub
10mg/litr
Menu
Poniedziałek 29.09
Zupa szczawiowa z ziemniakami (250 ml) 150 kcal, a:7,9
Pulpety w sosie pomidorowym (120g) 220 kcal, a: 1,3, kasza pęczak (150g) 150kcal
a:1,
marchewka z groszkiem (80g) 60 kcal, a:7
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Wtorek 30.09
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Potrawka z kurczaka (120g) 240 kcal, a: 9, ryż (150g) 195 kcal, a:0,
ogórek kiszony (80g)
10 kcal, a:0
Kompot ze śliwek (180ml) 47kcal
Środa 01.10
Zupa serowa z makaronem (250ml) 250kcal a: 1,3,7,9
Sos bolognese (120g) 150 kcal, a:0, makaron (150g) 130 kcal, a:1,3, pomidor ze
szczypiorkiem (80g) 40 kcal a: 0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Czwartek 02.10
Zupa pomidorowa (250ml) 120 kcal a: 1,3,7,9
Kotlet schabowy (120g) 280 kcal, a:1,3,7, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal, mizeria
(80g) 80 kcal, a:7
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Piątek 03.10
Zupa fasolowa (250ml) 140kcal a:9
Pancake
(150g)400 kcal, a:1,3
z sosem czekoladowym lub śmietaną na słodko 100 kcal,
a: 3
Woda z miętą i cytryną (180ml) 45kcal