Jadłospis

Liczba odwiedzających: 3940
Menu


Menu
Poniedziałek 27.01
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Klopsiki w sosie pomidorowym (120g) 220 kcal a:0, kasza mix (150g) 160kcal a: 1, bukiet
warzyw gotowanych (80g)120kcal a:1
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Wtorek 28.01
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Antrykot z kurczaka (120g) 200 kcal, a1;3, ryż (150g) 195kcal a:0, surówka z czerwonej
kapusty (80g) 80kcal a: 3,7,10
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Środa 29.01
Zupa pieczarkowa (250ml) 160kcal a: 7, 9
Kotlet mielony (120g) 230 kcal, a: 1,3, ziemniaki gotowane (150g) 120kcal a:0, buraczki
gotowane (80g) 54kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Czwartek 30.01
Zupa kapuśniak (250ml) 150kcal a: 9
Fasolka po bretońsku (250g) 380 kcal a:7, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal a:0, mix sałat
z dipem jogurtowym (80g) 70 kcal, a:7
Kompot ze śliwek (180ml) 47kcal
Piątek 31.01
Zupa dyniowa (250ml) 180kcal a: 7,9
Pierogi z kapustą i grzybami w sosie pieczarkowym (300g) 380kcal: a:1,3, sałatka z ogórka
kiszonego z cebulką (80g) 40kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal

Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies,
orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż
oraz produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe,
orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do
produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia
rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub
10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci
gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne