Jadłospis

Liczba odwiedzających: 3904
Menu

Menu
Poniedziałek 20.01
Zupa ogórkowa (250ml) 130kcal a:7,9
Kurczak pieczony (120g) 260 kcal, a:0, kasza pęczak (150g) 150 kcal, mizeria (80 g) 80 kcal, 
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Wtorek 21.01
Zupa zacierkowa (250ml) 200 kcal a: 1,3,7,9
Makaron z warzywami w sosie pomidorowym z żółtym serem (250g) 350 kcal, a: 1,3,7,
kalafior gotowany z bułką tartą (80g) 65 kcal, a:1,3
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Środa 22.01
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Gołąbki w sosie własnym (150g) 180 kcal, a: 3, ryż (150g) 195 kcal a:0, fasolka szparagowa z
masłem (80g) 30 kcal a: 7
Kompot z śliwek (180ml) 47kcal
Czwartek 23.01
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Szynka w sosie pieczeniowym (120g) 190kcal a: 1,9,7, ziemniaki gotowane (150g) 110 kcal
a:0, surówka z kapusty pekińskiej (80g) 60kcal a:0
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Piątek 24.01
Zupa krupnik (250ml) 150kcal a:9
Pizza domowa z szynką/salami/serem (250g) 500 kcal, a: 1,3: mix sałat z dipem winegret i
warzywami (80g) 70 kcal, a:10
Sok jabłkowy    
(180ml) 90kcal

 

 

 

Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Menu  
Poniedziałek 16.12
Zupa jarzynowa (250ml) 120 kcal a:7,9
Pałki z kurczaka (120g) 280 kcal, a:0, ryż (150g) 195kcal a:0, 
Surówka z czerwonej kapusty (80 g) 60 kcal, a:3
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal

Wtorek 17.12 
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Pierogi z mięsem (300g) 200 kcal, a1;3 , ogórek kiszony (10g) 80kcal a: 0
Kompot z suszu (180ml) 70kca

Środa 18.12 
Zupa pomidorowa (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Gulasz (120g) 180kcal a:9, mix kasz (150g) 160kcal a:1, surówka z marchewki (80g) 60 kcal a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal

Czwartek 19.12
Zupa ogórkowa (250ml) 130 kcal a:7,9
Klopsiki w sosie cebulowym (120g) 230kcal a: 1,3, makaron (150g) 130 kcal,a:1,3, surówka z buraka (80g) 40 kcal, a:1,
Kompot z śliwek (180ml) 47kcal

Piątek 20.12
Zupa pieczarkowa (250ml) 160kcal a:7,9
Paluszki rybne (120g) 300kcal a:1,3,4, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal a:0, surówka żydowska (80g) 40kcal a:7
Woda z miętą i cytryną (180ml) 57kcal

 


Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne


Menu  
Poniedziałek 09.12
Żurek z ziemniakami (250ml) 120kcal a: 1,7,9
Pulpety w sosie pomidorowym (120g) 220 kcal a:0, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal a:0, mizeria z śmietaną (80g) 80kcal a:7
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal

Wtorek 10.12 
Zupa barszcz ukraiński (250ml) 180 kcal a:7,9
Antrykot z kurczaka (120g) 200 kcal, a1;3, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal a:0, surówka z białej kapusty (80g) 80kcal a:3,7,10
Kompot z truskawek (180ml) 70kca

Środa 11.12 
Zupa zacierkowa (250ml) 200kcal a: 1,3,7,9, 
Sos bolognese (120g) 150kcal a:0, makaron (150g) 130kcal a:1,3, coleslaw (80g)130 kcal a:3
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal

Czwartek 12.12
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Szynka w sosie pieczeniowym (120g) 190kcal a: 1,9,7, kasza gryczana (150g) 175 kcal,fasolka szparagowa z bułką tartą (80g) 50 kcal, a:1,3
Kompot z śliwek (180ml) 47kcal

Piątek 13.12
Zupa pomidorowa (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Risotto warzywne (300 g) 300 kcal a: 7,9, mix sałat z dipem winegret (80g) 70kcal a:1
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal

 


Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

torek 03.12 
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Makaron farfalle (200g) 190 kcal, a: 1,3, sos carbonara (150g) 150 kcal a:1,3,7, mix sałat z dipem winegret i warzywami (80g) 70 kcal, a:10
Kompot z śliwek (180ml) 47kcal

Środa 04.12 
Zupa krem pomidorowy (250ml) 200kcal a,7,9
Kotlet schabowy (120g) 280 kcal, a: 1,3, 7,9, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal a:0, surówka z buraka i jabłka (80g) 40 kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal

Czwartek 05.12
Zupa pieczarkowa (250ml) 160kcal a:7,9
Gołąbki z sosem pomidorowym (150g) 180 kcal a:3, ryż (150g) 195kcal a:0, bukiet warzyw gotowanych (80g) 120kcal a:1,7
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal

Piątek 06.12
Zupa zacierkowa (250ml) 200kcal a: 1,7,9
Kluski leniwe z bułką tartą, masłem i cukrem (250g) 300kcal a:1,3,7, marchewka z jabłkiem (80g) 100 kcal a: 0
Woda z miętą i cytryną (180ml) 47kcal

 

 


Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne