Menu
Poniedziałek 09.06
Zupa zalewajka (250ml) 190kcal a: 1,3,7,9
Gulasz wieprzowy (120g) 180 kcal a:1, kasza bulgur (150g) 150 kcal, a:1, mizeria (80g) 80
kcal, a:7
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Wtorek 10.06
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Pulpety w sosie pomidorowym (120g) 220 kcal, a: 1,3, ryż (150g) 195 kcal, a:0
surówka z kapusty pekińskiej (80g) 60 kcal, a:3
Kompot ze śliwek (180ml) 47kcal
Środa 11.06
Zupa kalafiorowa (250ml) 180kcal a: 7,9
Sos bolognese (120g) 150 kcal, a:0, makaron (150g) 130 kcal, a:1,3, pomidor ze
szczypiorkiem (80g) 40 kcal a: 0
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Czwartek 12.06
Zupa pieczarkowa (250ml) 190kcal a: 1,3,7,9
Kotlet schabowy (120g) 280 kcal, a:1,3,7, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal, młoda
kapusta (150g) 150 kcal, a:1
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Piątek 13.06
Zupa pomidorowa (250ml) 120 kcal a: 1,3,7,9
Kopytka (150g) 230 kcal, a:1,3
z sosem szpinakowo-śmietanowym (120g) 250 kcal, a: 7,
surówka z marchewki i jarmużu (80g) 50 kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz,
czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz
produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do
produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodneenu
Poniedziałek 26.05
Zupa szczawiowa z ziemniakami (250ml) 150kcal a:3,7,9
Pałki z kurczaka (120g) 280 kcal, a:0, ryż (150g) 195kcal a:0,
Mizeria (80 g) 80 kcal, a:7
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Wtorek 27.05
Zupa jarzynowa (250ml) 120 kcal a:7,9
Makaron (200g) 190 kcal, a: 1,3, kurczak z boczkiem w sosie śmietanowym (150g) 350kcal
a: 7, mix sałat z dipem winegret i warzywami (80g) 70 kcal, a:10
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Środa 28.05
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Schab w sosie musztardowym (120g) 400 kcal; a: 3, 10, kasza pęczak (150g) 150 kcal, a :1,
kalafior gotowany z bułką tartą (80g) 65 kcal, a:1,3
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Czwartek 29.05
Zupa pomidorowa (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Makaron z sosem serowym i pieczoną cukinią (300g) 450kcal, a:1,3,7,
surówka z kapusty
pekińskiej (80g) 60kcal a:0
Kompot z śliwek (180ml) 47kcal
Piątek 30.05
Zupa ogórkowa (250ml) 130 kcal a:7,9
Ryba smażona (120g) 300kcal a:1,3,4, ziemniaki gotowane (150g) 120kcal a:0, surówka z
kapusty kiszonej i marchwi (80g) 20 kcal, a:0
Woda z miętą i cytryną (180ml) 57kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz,
czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz
produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do
produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
u
Menu
Poniedziałek 19.05
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Sos bolognese (120g) 150kcal a:0, makaron (150g) 130kcal a:1,3, coleslaw (80g)130 kcal
a:3
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Wtorek 20.05
Zupa pomidorowa (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Kurczak z warzywami po chińsku (120g) 240 kcal, a: 9, ryż (150g) 195 kcal,a:0, fasolka
szparagowa z prażonym sezamem (80g) 100kcal, a: 11
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Środa 21,05
Zupa koperkowa (250ml) 180kcal a: 7,9
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i żółtym serem (300g) 430kcal; a: 1,3,7, surówka z
selera i marchwi (80g) 230kcal a:3,9
Kompot z śliwek (180ml) 47kcal
Czwartek 22.05
Zupa kapuśniak (250ml) 150kcal a: 9
Szynka w sosie pieczeniowym (120g) 190kcal a: 1,9,7, kasza gryczana (150g) 175 kcal,
surówka z czerwonej kapusty (80g) 60 kcal, a:3
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Piątek 23.05
Zupa brokułowa (250ml) 160kcal a:7,9
Pierogi ruskie (300g) 410kcal, a:1,3,7, surówka z marchwi i jabłka (80g) 100 kcal, a: 0
Woda z miętą i cytryną (180ml) 47kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz,
czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz
produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do
produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 28.04
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Pałki z kurczaka (120g) 280kcal; a: 0, ryż (150g) 195 kcal, a:0, surówka z marchewki i jabłka
(80g) 100kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Wtorek 29.04
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Odwrócone gołąbki (120g) 180 kcal, a: 1,3, ziemniaki gotowane (150g) a:0, buraczki
gotowane (80g) 54kcal, a:0
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Środa 30.04
Zupa barszcz ukraiński (250ml) 180kcal a: 7,9
Makaron z kremowym sosem pomidorowymi i żółtym serem (300g) 350kcal, a:1,3, mix
salat z dipem winegret i warzywami (80g) 70kcal, a: 10
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Środa 23.04
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Kotlet schabowy (120g) 280kcal; a: 1,3,7, ziemniaki gotowane (150g), marchewka z
groszkiem (80g) 60kcal, a:7
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Czwartek 24.04
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Chili con carne (120g) 150 kcal, a: 7,9, ryż (150g) 195 kcal, a:0, sałatka z ogórka kiszonego z
cebulką (80g) 40kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Piątek 25.04
Zupa szczawiowa z ziemniakami (250ml) 150kcal a: 7,9
Makaron z sosem z cukinii, szpinaku i pomidorów (300g) 370kcal, a:0, colesław (80g)
130kcal, a: 3
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 31.03
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Pieczona pierś kurczaka (130g) 260kcal , ryż (150g) 195 kcal, a:0, surówka z kapusty
pekińskiej (80g) 60kcal, a: 0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Wtorek 01.04
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym (120g) 350 kcal, ziemniaki opiekane (150g) 170
kcal, surówka z buraka i jabłka (80g) 40kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Środa 02.04
Zupa ogórkowa (250ml) 130kcal a: 7,9
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i żółtym serem (300g) 430kcal; a: 1,3,7 mix sałat z
dipem winegret i warzywami (80g) 70kcal, a:10
Kompot ze śliwek (180ml) 47kcal
Czwartek 03.04
Zupa serowa z zacierkami (250ml) 450kcal a: 1,3,7,9
Bogracz (120g) 430 kcal, a: 0, kasza gryczana (150g) 175 kcal, a:0, ogórek kiszony (80g)
10kcal, a:10
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Piątek 04.04
Zupa z soczewicy (250ml) 230kcal a: 9
Kotlet jajeczny zapiekany z serem żółtym (125g) 410kcal, a:1,3,7, ziemniaki (150g) 120 kcal,
mizeria (80g) 80 kcal, a:7
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 24.03
Zupa żurek z ziemniakami (250ml) 120kcal a:1,7,9
Kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym (120g) 270kcal , ryż (150g) 195 kcal, a:0, fasolka
szparagowa z prażonym sezamem (80g) 100kcal, a: 11
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Wtorek 25.03
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Gołąbki z sosem pomidorowym (150g) 180 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal, a:0,
bukiet warzyw gotowanych (80g) 120 kcal, a:1,7
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Środa 26.03
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Schab w sosie musztardowym (120g) 400 kcal; a: 3, 10, kasza gryczana (150g) 175 kcal, a:0,
surówka z białej kapusty (80g) 40kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcall
Czwartek 27.03
Zupa kapuśniak (250ml) 150kcal a: 9
Kotlet mielony (120g) 230 kcal, a:1,3, ziemniaki (150g) 120 kcal, a:0, buraczki gotowane
(80g) 54 kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Piątek 28.03
Zupa cebulowa z grzankami i serem (250ml) 350kcal a: 1,7,9
Makaron z sosem serowym i pieczoną cukinią (300g) 450kcal, a:1,3,7, surówka z
marynowanej marchewki (80g) 30 kcal, a:0
Woda z miętą i cytryną (180ml) 45kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
menu od 17 marca do pobrania
Menu
Poniedziałek 10.03
Zupa kalafiorowa (250ml) 180kcal a:7,9
Potrawka z kurczaka (120g) 240 kcal, a: 9, ryż (150g) 195 kcal, a:0, colesław (80g) 130 kcal, a:0
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Wtorek 11.03
Zupa krupnik (250ml) 150kcal a: 9
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą (300g) 730 kcal a: 7,10, ogórek kiszony (80g) 10 kcal, a:10
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Środa 12.03
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Schab pieczony na dziko (120g) 280 kcal; a:10, ziemniaki gotowane (150g) 120kcal, a:0, marchewka z groszkiem (80g) 60kcal, a:7
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Czwartek 13.03
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Pulpety w sosie pomidorowym (120g) 220 kcal, a: 1,3, makaron (150g) 130 kcal, a;1,3 kalafior z wody z masełkiem i bułką tartą (80g) 160 kcal, a:1,7
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Piątek 14.03
Zupa barszcz ukraiński (250ml) 180kcal a: 7,9
Paluszki rybne (150g) 300kcal, a:1,3,4, ziemniaki gotowane (150g) 120kcal, a:0, surówka z kapusty kiszonej z marchewką (80g) 20kcal, a:0
Woda z miętą i cytryną (180ml) 47kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 03.03
Zupa ogórkowa (250ml) 130 kcal a:7,9
Pałki z kurczaka (120g) 280 kcal, a: 9, ryż (150g) 195 kcal, a:0, mix sałat z warzywami i winegretem (80g) 70 kcal, a:0
Kompot z truskawek (180ml) 70kcal
Wtorek 04.03
Zupa pejzanka (250ml) 170kcal a:1,3,9
Kotlet mielony (120g) 230 kcal a:1,3 ziemniaki gotowane (150g) 120 kcal, a:0, buraczki gotowane (80g) 54 kcal, a:0
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Środa 05.03
Zupa rosół z makaronem (250ml) 190kcal a:1,3,9
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym (120g) 260 kcal; a:1, kasza gryczana (150g) 175 kcal, a:0, sałatka z pomidora i ogórka kiszonego z cebulką (80g) 40kcal, a:0
Kompot ze śliwek (180ml) 47kcal
Czwartek 06.03
Zupa grochówka (250ml) 250kcal a: 9
Lasagne bolognese (120g) 400 kcal, a:1,3,7, bukiet sałat z dipem jogurtowym (80g) 70 kcal, a:7
Kompot wieloowocowy (180ml) 50kcal
Piątek 07.03
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 120kcal a: 1,3,7,9
Kluski leniwe z bułką tartą, masłem i cukrem (250g) 300kcal, a:1,3,7, surówka marchwi i jabłka (80g) 100 kcal, a:0
Woda z miętą i cytryną (180ml) 47kcal
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty
przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji
destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne