Zajęcia rozpoczęliśmy od nazywania, opisywania kształtu i smaku owoców. Dzieci zanim przystąpiły do pracy, zapoznały się z tarką oraz sokowirówką, ich działaniem oraz utrwaliły zasady bezpieczeństwa. Kolejnym etapem pracy był proces tarcia marchewek i jabłek, a później wyciskania owoców. Mali kucharze z wielkim entuzjazmem tworzyli surówkę i soki. Największą radość sprawiło wszystkim konsumowanie własnoręcznie przygotowanych potraw. Wszystkim bardzo smakowały własnoręcznie przygotowane „małe co nieco” ponieważ było świeże, naturalnie słodkie i nie zawierało żadnych konserwantów. Pychotka.
Przedszkolaki robią soki owocowe
Data: 19.10.2022 r., godz. 17.07
460
Tym razem na zajęciach kulinarnych dzieci z oddziału przedszkolnego wspólnie wykonały soki owocowe i surówkę z marchewki i jabłka.
Tym razem na zajęciach kulinarnych dzieci z oddziału przedszkolnego wspólnie wykonały soki owocowe i surówkę z marchewki i jabłka.